+31 6 15 89 65 13 — info@studio-capt.nl
logo normaal
yasmin

Veel Gestelde Vragen

FAQ - Veelgestelde Vragen

Waar zit Studio Capt. gevestigd?

Ik zit gevestigd tussen Den Bosch en Tiel in een mooie bosrijke omgeving, genaamd: De Hoge Boekel. Een prachtige landelijke schuur is helemaal omgetovert tot fotostudio.

Welke kleding zal ik dragen?

Qua kleding zie je vaak dat families ervoor kiezen om in een spijkerbroek + wit of in een bepaalde kleurtoon te gaan. Bijvoorbeeld pastelkleuren. Dit zijn mooie zachte kleuren voor op een foto. Vrolijke kleuren doen het ook erg goed, ik zou zelf niet gaan voor een (te) drukke print. Als het kan, is het goed om te vermijden dat jullie hele verschillende kleuren aantrekken omdat het dan kan dat één van jullie er op de foto veel meer uitspringt dan de ander.

Wat zal ik mijn kind aan trekken?

Trek je kind iets aan waar hij of zij zich prettig in voelt! Lekker stoer, kleurrijk, vintage, zachte kleuren of wit. Twee setjes kleding voor een kleintje is altijd handig. Accessoires zijn een erg leuk idee. Denk aan stoere bretels, een leuk petje, lief haarbandje of leuke regenlaarzen & cape. Dit voegt net iets extra’s toe aan de foto en zijn gemakkelijk te wisselen of uit te doen.

Als je kindje het spannend vind om op de foto te gaan neem dan iets mee wat je kindje fijn vind. De favoriete knuffel, bal, bellenblaas of iets anders. Moet je kindje ergens om lachen? Denk hier eens over na! Dan kunnen we dit eventueel altijd inzetten tijdens de fotoshoot.

Waar worden de foto’s gemaakt?

Newbornshoots vinden altijd plaats in de studio in Enschede. Geboortekaartje fotoshoots vinden bijna altijd thuis plaats en familiereportages of kinderfotoshoots vaak op mooie buitenlocaties in en rondom Enschede (Overijssel).

Wanneer je een familiereportage of kidsshoot boekt kiezen we in overleg of we deze foto’s buiten of binnen maken. Ik raad zelf aan om te kiezen voor een mooie buitenlocatie vanwege het licht, de meerdere mogelijkheden en de mooie kleurrijke sfeer in de foto’s. De gekozen buitenlocatie zal waarschijnlijk 1 van mijn favoriete locaties in of rondom Enschede zijn. Mocht je zelf een leuke locatie in gedachten hebben dan is dit natuurlijk in overleg ook mogelijk.

Wat als het regent?

Tja regen… fotoshoots buiten plannen blijft zo ontzettend lastig met het Nederlandse klimaat. Wanneer we een fotoshoot buiten hebben gepland houden we goed in de gaten wat het weer wil gaan doen. Wil het volgens buienradar de hele dag regenen of alleen op het dagdeel dat we afgesproken hebben? Dan kunnen we misschien alleen het tijdstip verzetten. Wil het de hele dag slecht weer worden dan verplaatsen we de fotoshoot naar een andere datum waarop iedereen kan. Bij minder dan 5 personen is het ook mogelijk om toch te kiezen voor een studioshoot als de foto’s echt gemaakt moeten worden (bijvoorbeeld bij een zwangerschapsreportage of een gezinsreportage).

Wanneer is het de beste tijd om een zwangerschaps/newborn fotoshoot in te plannen?

Zodra je weet dat je zwanger bent kun je mij het beste zo snel mogelijk een mailtje sturen i.v.m. de grote hoeveelheid aanvragen voor zwangerschaps- en/of newbornfotografie. Bijna altijd zit ik twaalf tot veertien weken van te voren vol en ik zou het erg jammer vinden om jullie te moeten teleurstellen!

De zwangerschapsreportage plan ik vaak rond de 30ste tot 35ste week in. Krijg je een meerling dan plan ik de reportage vaak iets eerder, bijvoorbeeld rond de 27ste week. Je mag natuurlijk ook zelf kiezen wanneer je de shoot graag zou willen doen.

Geef voor de newbornshoot aan mij je uitgerekende datum door en daarop plannen we dan 2 optie data voor jullie fotoshoot in. Eentje kort op de uitgerekende datum zelf (mocht je misschien eerder bevallen) en eentje later (mocht je na de uitgerekende datum bevallen). De twee genoemde worden onder voorbehoud vastgesteld.

Hoeveel foto’s ontvangen we?

Tijdens de fotoshoot schiet ik een groot aantal foto’s. Ik test veelal het licht, verschillende composities en scherpte-diepte. Deze foto’s zijn voorbereidingen op de uiteindelijke foto’s. Ook maak ik bij een leuke spontane actie meer foto’s dan bij een geposeerde foto. Op deze manier kan ik voor jullie uiteindelijk de allermooiste foto’s eruit halen, allemaal 1 voor 1 bewerken en naar jullie toe sturen. Je kunt je voorstellen dat dit heel verschillend kan zijn per fotoshoot. Om jullie toch een aantal te kunnen noemen geef ik vaak gemiddeld aan dat je tussen de 30 en 60 foto’s ontvangt per fotoshoot (gebaseerd op een familiefotoshoot/kidsshoot). Het zijn de allermooiste momenten: foto’s die stralen, een verhaal vertellen en jullie liefde perfect samenvatten.

Op welke manier ontvangen we de foto’s?

Wanneer de fotoshoot betaald is (contant na afloop van de fotoshoot of per factuur binnen 2 weken) ontvangen jullie binnen ongeveer twee weken de foto’s in grote resolutie zonder logo via Wetransfer.com. Het ontvangen en openen van de foto’s op deze manier werkt supersnel en erg eenvoudig. Vergeet de bestanden niet direct op te slaan op je computer of laptop want ze blijven maar een paar dagen online staan. Ze zullen alleen zichtbaar zijn voor jullie en niet voor anderen. Foto’s worden maximaal zes weken bewaard.

Let op: er worden extra kosten in rekening gebracht als de bestanden opnieuw verstuurd moeten worden.

Is het mogelijk om foto’s extra te laten nabewerken in zwart-wit of sepia?

Past die kleurrijke foto nou net niet bij de kleuren in jullie woonkamer en zou je deze foto graag in zwart-wit of sepia willen zien? Natuurlijk is dit mogelijk! Stuur de fotonummers mee en we bewerken de foto’s in kleur naar de voor jullie gewenste kleur.

Ik heb een foto alleen in zwart-wit ontvangen, kan ik deze ook krijgen in kleur?

Heb je een foto alleen in zwart-wit ontvangen en niet in kleur? Hier hebben we voor gekozen met een reden. De zwart-witte oogt strakker, liefdevoller of puurder door de bewerking naar zwart-wit. We bewerken deze dan ook niet terug naar kleur.

Kom je ook hierheen?

Omdat het op dit moment ontzettend druk is ben ik bang dat het mij niet lukt om een grote afstand te reizen voor een fotoshoot in verband met de tijdsplanning van meerdere fotoshoots op een dag. Boek je al op tijd dan is dit uiteraard wel mogelijk. De reiskosten buiten Enschede bedragen €0,45 per km.

Zit jouw vraag er niet bij? Stuur gerust een mailtje naar: info@lisettelubbersfotografie.nl en dan beantwoordt ik hem alsnog! Dankjewel voor het lezen.

handtekening
Scroll to Top